×
Wyszukaj w serwisie

PODPROGRAM 2018 – efekty

PODPROGRAM 2018 – efekty

  1. zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

 

  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 312 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa opolskiego z Gminy Jemielnica
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

15,30866  ton żywności;

2115  paczek żywnościowych.

  1. W ramach Podprogramu 2018  dla  46  osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  2   warsztaty  edukacyjne  w ramach działań towarzyszących:

• Ekonomiczne - 1 spotkanie dla   25 uczestników

• Żywieniowe – 1 spotkanie dla  30  uczestników


Liczba wyświetleń podstrony: 175